Voeding bij ziekte 1 Allergie en ontsteking


De beste dokter staat in de keuken

een reeks van zeven cursusdagen over voedingsinterventies bij ziekte

met Birgit de Heij

Dag 1: Allergieën, intoleranties en ontstekingsreacties

Allergie of intolerantie

Allergische aandoeningen zijn de meest voorkomende chronische ziekte. Het aantal mensen dat hier last van heeft, groeit wereldwijd dramatisch. De kwaliteit van leven wordt door een allergie negatief beïnvloed en daar kunnen we met voeding veel aan doen. Wel is het belangrijk om eerst duidelijk te maken, wat het verschil is tussen een allergie en een intolerantie, en ook wat de relatie is tussen beide.
Welke van deze twee kunnen we met voeding sneller aanpakken zodat we de verbetering zien en voelen?
Welke link is er met ons darmstelsel?
Welke voeding is nodig om de darmflora goed te laten functioneren?
Welke voeding onderhoudt ons slijmvlies?
Allemaal vragen die beantwoord zullen worden in het ochtendprogramma.

Ontstekingen

Ontstekingen blijken steeds meer de grondslag van onze westerse ziekten te zijn. De darmflora en het darmslijmvlies spelen hierbij een cruciale rol. De vraag is welke voeding ons lichaam steunt om ontstekingen te overwinnen en, bij voorkeur, preventief te weren? Daarom passeren de volgende onderwerpen in het middagprogramma de revue:
De voeding die ontstekingen aanwakkert.
De voeding die ontstekingen kan remmen.
De voeding die neutraal werkt.


Alle lezingen op video na te kijken

Op de volgende webpagina https://www.landpage.co/orthomoleculair-college vind je meer informatie (inclusief prijzen) over de colleges. Hier kan je aangeven in welke colleges je geïnteresseerd bent. Na aanvraag zorgen wij ervoor dat je toegang krijgt tot de aangevraagde colleges.