Voeding bij ziekte 6 Hormonen


De beste dokter staat in de keuken

een reeks van zeven cursusdagen over voedingsinterventies bij ziekte

met Birgit de Heij

Dag 6: Hormonen


Hormonale klachten

Hoofdpijn/migraine, rugklachten, vermoeidheid, aankomen zijn symptomen van hormonen die uit balans zijn.
Er kan ook een onderverdeling gemaakt worden naar overgangsklachten, PMS, prostaatklachten of per hormoon zoals schildklier, insuline, testosteron en cortisol.
Waar zijn hormonen uit opgebouwd en welke rol spelen de enzymen bij de hormoonhuishouding is ook een manier om naar hormonen te kijken.
Al deze punten komen naar voren met de centrale vraag welke voeding er nodig is voor de aanmaak van hormonen en enzymen zodat hormonale klachten verminderen. Aandacht ook voor een aantal specifieke hormonen, onder meer het groeihormoon, leptine, oestrogeen en het schildklierhormoon.
De onderlinge samenhang van onze hormonen speelt een grote rol. Hoe kunnen we dat verbeteren met ons dagelijkse voedingspatroon? Welke twee hormonen spelen een cruciale rol? Hoe kunnen we deze twee met voeding reguleren zodat de hormoonhuishouding weer gaat functioneren naar behoren of nog beter preventief hier aandacht aangeven zodat hormonale klachten buiten de deur blijven.
Deze keer als afsluiter de voeding die onder de 20% van de 80/20 regel valt.


Alle lezingen op video na te kijken

Op de volgende webpagina https://www.landpage.co/orthomoleculair-college vind je meer informatie (inclusief prijzen) over de colleges. Hier kan je aangeven in welke colleges je geïnteresseerd bent. Na aanvraag zorgen wij ervoor dat je toegang krijgt tot de aangevraagde colleges.