Cursus Voedingsinterventies bij ziekte


De beste dokter staat in de keuken

een reeks van zeven cursusdagen over voedingsinterventies bij ziekte

met Birgit de Heij

Doelstelling: therapeuten (en andere geïnteresseerden in voeding en ziekte/gezondheid) in een cursusreeks onderricht geven in wat voeding met onze gezondheid doet, de toegepaste relatie tussen voeding en gezondheid: orthomoleculaire voedingsinterventies bij bepaalde klachten.
Per dag komen twee onderwerpen aan bod. (De dagen zijn los van elkaar te volgen.)
De informatie zorgt voor verrijking van de voedingskennis en is geschikt voor iedere therapeut.
Deelnemers krijgen suggesties voor het begeleiden van cliënten naar een ander (orthomoleculair) voedingspatroon. Tevens kan men een korte toelichting krijgen hoe (Qest4) bioresonantie hierbij een hulpmiddel kan zijn.

Onderwerpen en agenda

2018:


1. Allergieën, intoleranties en ontstekingsreacties
3 maart 2018 - Baarn (herhaling van 2017)

2. Lever en ontgifting, migraine en hoofdpijn
1 september 2018 - Baarn (herhaling van 2017)

3. Ziekte van Alzheimer en depressie
26 mei 2018 - Sliedrecht

4. Bijnieren, stress en burn-out
24 november 2018 - Sliedrecht


Beurs Internationaal Therapeut 17/18 nov. stand nr. 524


2019:

5. CVS en Fibromyalgie - 29 juni
6. Hormonale klachten - 7 september
7. Huidklachten, eczeem, psoriasis - 23 november

Locatie: Sliedrecht

Tijdsuur: 2 dagdelen van 3 uur (10.00-13.00, 13.30-16.30)

Kosten: € 45,00 excl. btw, excl. lunch; inclusief koffie, thee en water en het lesmateriaal.

Accreditatie: MBOG 5 pnt orthomoleculair; certificaat van deelname

Middelen: voordracht met powerpoint presentatie gevolgd door vragenronde en discussie; syllabus in de vorm van hand-outs met literatuursuggesties voor verder studie

Spreker: Birgit de Heij, Voorhout, was werkzaam als catering manager bij grote bedrijven en leidinggevende in de gezondheidszorg. Nu heeft zij een eigen praktijk als orthomoleculair voedingsdeskundige, geeft zij regelmatig les over voedingsgerelateerde onderwerpen en publiceert zij over voeding en gezondheid.

Publicaties:
- Cursus lichaamsopbouwende voeding voor de SOE 2009
- Cursus orthomoleculaire voeding voor de CIVAS 2010, deze cursus is geïntegreerd in de geaccrediteerde opleiding Natuurvoeding adviseur van de CIVAS, voor beide verzorgt zij regelmatig praktijkdagen
- De beste dokter staat in de keuken, Theorie en praktijk van de orthomoleculaire voeding, Merweboek Sliedrecht 2012 (4e druk 2017)
- Cursus Orthomoleculaire voeding voor kinderen voor de CIVAS 2013
- Gezond door voeding, Orthomoleculaire recepten, Merweboek Sliedrecht 2014 (2e druk 2017)
- Het stappenplan, voor een gezondheidsbevorderend voedingspatroon, Merweboek Sliedrecht 2015



Organisator: Kees Bezemer, De Helianthof, orthomoleculair therapeut en uitgever van de boeken van Birgit de Heij (Merweboek)
Elzenhof 173, 3363 HH Sliedrecht

Aanmeldingen: kees@helianthof.nl

Uw aanmelding en plaats zijn definitief na betaling van de factuur.
Bij annulering binnen 10 dagen voor aanvang vindt geen restitutie plaats. U ontvangt wel het cursusmateriaal.