Voeding bij ziekte 5 Fibromyalgie en CVS


De beste dokter staat in de keuken

een reeks van zeven cursusdagen over voedingsinterventies bij ziekte

met Birgit de Heij

Dag 5: Fibromyalgie en CVS


Fibromyalgie

Wat is fibromyalgie? Hoe komen we aan deze ziekte? Welke klachten zijner en hoe kunnen we die verminderen met onze voeding? Welke voeding kan helpen uit de neergaande spiraal te komen? Hoe kunnen we met voeding zorgen dat er minder pijn is en men meer energie heeft bij fibromyalgie? Hoe verbeteren en ondersteunen we de spijsvertering want de spijsverteringsenzymen hebben een rol bij een ontstoken systeem.
Bij de vorige lezing over burn-out heb ik het overzicht gegeven welke voeding er in een 100% orthomoleculaire patroon hoort. Deze keer een overzicht wat er juist niet in hoort.


CVS

CVS staat voor chronische vermoeidheid syndroom, waarbij omschreven een onverklaarbare vermoeidheid. Deze nemen we onder de loep. Vermoeidheid zonder een duidelijke oorzaak, de verschillende aannemelijke oorzaken nemen we door en kijken hoe daar met onze voeding op in te spelen is. Hoe kunnen we de vermoeidheid verminderen zodat er energie overblijft om verder te werken aan de gezondheid? Ook kijken we wat het verschil en de overeenkomst is tussen fibromyalgie en CVS?


Alle lezingen op video na te kijken

Op de volgende webpagina https://www.landpage.co/orthomoleculair-college vind je meer informatie (inclusief prijzen) over de colleges. Hier kan je aangeven in welke colleges je geïnteresseerd bent. Na aanvraag zorgen wij ervoor dat je toegang krijgt tot de aangevraagde colleges.