Voeding bij ziekte 4 Bijnieren, stress en burn-out


De beste dokter staat in de keuken

een reeks van zeven cursusdagen over voedingsinterventies bij ziekte

met Birgit de Heij

Dag 4: Bijnieren, stress en burn-out


Bijnieren en stress

Wat is de functie van deze kleine organen? Hoe raken de bijnieren van slag? Hoe merken we dit? Wat hebben rugklachten te maken met de bijnieren? Het onderhouden van de bijnieren, hoe doen we dat? Wat is de link tussen de bijnieren en stress? Wat zijn endorfinen en welke rol spelen zij bij stress reductie?
Door onze huidige levenswijze is er sprake van continue opgejaagd zijn. Welke voeding geeft onrust? Welke voeding geeft rust, waardoor we de overprikkeling van ons systeem verlagen. Want alleen een gezond systeem kan echt ontspannen.


Burn-out

Chronische stress, het uiteindelijke resultaat kan een burn-out zijn. Wanneer is er sprake van burn-out? Grijp op tijd in, hoe doe je dat? 1 miljoen Nederlanders zit al in de gevarenzone. Is burn-out op weg welvaartsziekte nummer 1 te worden? We zien dat men steeds jonger in een burn-out terecht komt.
Welke voedingstips zijn er bij een burn-out? Wat doen we met de energie die dan ontstaat? In dit deel een compleet overzicht wat 100% orthomoleculaire voeding inhoudt.
Welke voeding, waarvan je denkt dat die gezond is, ontbreekt? Allemaal vragen die we doornemen tijdens deze lezing.


Alle lezingen op video na te kijken

Op de volgende webpagina https://www.landpage.co/orthomoleculair-college vind je meer informatie (inclusief prijzen) over de colleges. Hier kan je aangeven in welke colleges je geïnteresseerd bent. Na aanvraag zorgen wij ervoor dat je toegang krijgt tot de aangevraagde colleges.