Voeding bij ziekte 3 Alzheimer en depressie


De beste dokter staat in de keuken

een reeks van zeven cursusdagen over voedingsinterventies bij ziekte

met Birgit de Heij

Dag 3: Ziekte van Alzheimer en depressie


Alzheimer

Wereldwijd lijden er 20 miljoen mensen aan de ziekte van Alzheimer waarvan 200.000 mensen in Nederland en men verwacht in 2030 dat het er tweemaal zoveel zijn, dus het wordt tijd dat we daar wat aan gaan doen! Alzheimer heeft meerdere oorzaken die wij gaan doornemen.
De eerste lezingen gaven al handvaten aan om ontstekingen tegen te gaan en de lever de ondersteunen, deze twee spelen een grote rol bij Alzheimer. Bij deze lezing gaan we specifiek verder in op het proces bij Alzheimer en de vraag wat kunnen wij er aan doen?


Depressie

Er bestaat een nauw verband tussen chronische ziekten en depressie. Welke rol spelen laag-gradige ontstekingen bij depressies? Bij Alzheimer komt ook veel depressie voor. Depressie is op zich ook een risico voor hart- en vaatziekten en hartproblemen vergroten weer de kans op depressie. Waardoor ontstaat depressie gezien vanuit de orthomoleculaire leer?
Bij depressie is het zaak het systeem weer op te bouwen. Hoe krijgen we de communicatie tussen darmen en hersenen weer op de rit? Wat kunnen we er zelf aan doen, oftewel hoe pakken we de depressie met voeding aan?


Alle lezingen op video na te kijken

Op de volgende webpagina https://www.landpage.co/orthomoleculair-college vind je meer informatie (inclusief prijzen) over de colleges. Hier kan je aangeven in welke colleges je geïnteresseerd bent. Na aanvraag zorgen wij ervoor dat je toegang krijgt tot de aangevraagde colleges.